[Skip to content]
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Students complete design of social housing scheme in Leeds - and now they want your feedback


The initial design of a new social housing scheme in Leeds has been completed by Leeds Beckett University students – and they now want the community’s feedback on the design.

Project Office Consultation

Project Office, an architectural consultancy made up of staff and students at Leeds Beckett, is working alongside New Wortley Community Association to create the plans, ahead of submitting a planning application in the spring.

Students and staff are now asking for feedback from New Wortley residents, to get their opinion on the proposed designs for the houses.

Senior Lecturers Craig Stott and Simon Warren in the School of Art, Architecture and Design, manage Project Office. Craig said: “We have previously worked with the New Wortley Community Association on the redevelopment of the New Wortley Community Centre, on Tong Road.

“Based on that success, the Association has now set up a new scheme, setting their sights on providing social housing in the area with the help of our second year Architecture and third Landscape Architecture students.

“Our students have put forward their designs based on the typology they think would work best, and what demographic would benefit most.

“We now want the feedback from the community on what they think of the designs, so we will be hosting a series of exhibitions of the work around New Wortley.”

Project Office Consultation

The first exhibition was held on 27 February at New Wortley Community Centre, 2-8pm. They will also be held at Thornton Medical Centre on 1 March 10-2pm, and New Wortley Community Centre on 2 March 10-4pm and 3 March 9am-12pm.

The exhibitions will showcase the student’s work to date and collect the community view of how the project proceeds.

The designs include housing, green gyms, community orchard allotments, better parking, creative communal areas, and all designed with safety and creating a better environment in mind.

Craig added: “This is a unique project as it allows community feedback to genuinely shape what design the houses take. The students have learned valuable professional skills through the experience of working with a genuine client and community members. We are all looking forward to hearing the community’s feedback on our work so far.”

 

Back to Top Button
Back to Top Button